Kodintuholaiset

Teemme kaikkea tuholaistorjuntaa monen vuoden ammattitaidolla. 

Lähetä meille kuva tai tieto torjuttavasta tuholaisesta, jotta tiedämme valita oikean torjuntamuodon ja ongelmasta päästään eroon helposti ja nopeasti.

Kodintuholaiset

Onko asuntoosi ilmestynyt ötököitä josta haluat päästä eroon. Lähetä meille kuva tunnistamme hyönteisen ja kerromme oikean keinon päästä ongelmasta eroon.

Raportointi

Kattava raportointi heti työn jälkeen ilmoittamaasi sähköpostiin.

Tilaa helposti netistä

Varaa itsellesi sopiva ja kalenterissamme oleva vapaa aika ja maksa helposti netissä, myös osamaksulla. Lisäinfoa puhelimitse, sähköpostilla tai netin kautta.

Jauhokoisa / Intianjauhokoisa

Esintyy yleensä kuivaruoka-aineissa. Ennen torjuntaa tulee käydä läpi kuivaruoka-aineet, jotta pesäpaikka löytyy.

Tämän jälkeen ruiskutetaan kaapit, listat ja sokkelit. Ruiskutuksen jälkeen asennettaan feromoni liima-ansa, joka houkuttaa lentäviä hyönteisiä. Torjunta on hyvä toistaa 1kk kuluttua, koska ruiskutuksesta ei ole apua koteiloihin rakenteissa.

Russakka / torakat

Torakoita esiintyy suomessa muutamia eri lajeja. Torjuntamuoto ongelman poistamiseen on kumminkin sama.

Torjunta tehdään syötittämällä ja liimalevyillä täysin varoajattomasti. Yleensä ongelma ei ole vain yhden asunnon ongelma, joten laajempaa torjuntaa vähintään putkilinjastoon ja seinänaapureihin on syytä tehdä. 

Vaatekoi

Esiintyy yleensä kellareissa ja vaatekaappien läheisyydessä. Vaatekoin toukat pesiytyvät luonnon kuituihin ja syövät sitä heti kuoritumisen jälkeen ja näin tekevät reikiä vaatteisiin.

Koita/reikiä esiintyessä tulee käydä läpi kaikki vaatteet/muut luonnonkuitumateriaalit, jotta mahdollinen pesäpaikka löytyy. Vaatteet voi pestä, pakastaa tai lämmittää, jolloin niissä ei ole varmasti ongelmaa.

Torjunta tehdään ruiskuttamalla vaatekaapit, sokkelit ja listat. Tämän jälkeen asennetaan feremoniliimalevyt. Ruiskutus torjunta on hyvä suorittaa 2 kertaa, koska torjunta-aineesta ei ole apua koteloihin ja toukkiin rakenteissa.

Sokeritoukka

Sokeritoukat tykkäävät kosteista ja lämpimistä olosuhteista. Ne tarvitsevat lisääntyäkseen lämpimät ja kosteat olosuhteet.

Sokeritoukkaa esiintyy yleensä rakennuksien kylpyhuoneissa ja keittiöissä. Maatason asunnoissa ongelmaa on yleisimmin, koska sokeritoukat elävät myös luonnossa ja talon ulkorakenteissa.

Sokeritoukat käyttävät ravinnokseen tärkkelystä, sokeria, selluloosaa ja proteiinia sisältäviä aineita. Sokeritoukista syntyvä haitta on lähinnä esteettistä.

Torjunnassa käsitellään asunnon listat, kylpyhuoneet, viemärit ja keittiönkaapit/sokkelit. Yksi torjunta voi jo poistaa ongelman, mutta suosittelemme tekemään 2 torjuntaa. 

Turkiskouriainen

Esiintyy yleensä listojen läheisyydessä ja vaatekaapeissa. Toukat käytävät vaatteita/muita luonnonkuituja ravinnokseen.

Kerrostaloissa ongelmasta on joskus hankala päästä eroon, mikäli se on päässyt vuosien saatossa pesiytymään rakenteisiin.

Paras ratkaisu tähän on kartoittaa tilanne ja tehdä torjunnat mahdollisimman laajasti. Torjunnassa käsitellään listat, vaatekaapit ja sokkelit ruiskuttamalla 2 kertaan 1kk välein. 

Riisihärö

Riisihäröt esiintyvät yleensä keittiöissä, johon ne on todennäköisesti kulkeutuneet elintarvikepakkausten mukana. Riisihäröt käyttävät ravinnokseen viljatuotteita, kuivattuja hedelmiä ja muita kuiva ruoka-aineita.

Riisihäröt pesiytyvät yleensä kaappien sokkeleihin ja kaapistojen sisälle ja rakenteisiin. Ennen torjuntaa on tärkeää käydä läpi kaikki elintarvikkeet kaapeista, ja etsiä mahdollinen ongelman lähde. Tuotteet on syytä hävittää, koska ne on käyttökelvottomia.

Torjunnassa käsitellään asunnon listat, keittiönkaapit, sokkelit ja mahdolliset muut havaintopaikat. Torjunta on syytä tehdä 2 kertaan 1 kuukauden välein, koska torjunta-aineesta ei ole hyötyä koteloille tai munille. 

Soita!

100%
Kotitalousvähennys

* Kaikista palveluistamme